Steeds meer bedrijven in de knel door slecht betalende klanten

Een bedrijf hebben is een hele taak. U als ondernemer weet hier natuurlijk alles van. U moet het werk blijven doen (of uw bellen met klantenpersoneel) en er moeten leads en opdrachten binnen worden gehaald. Sommige ondernemers krijgen deze opdrachten via meetings en hun netwerk. Andere bedrijven focussen zich op adverteren of telefonische acquisitie.

Hoe u ook nieuwe opdrachten binnenkrijgt, het is belangrijk dat de facturen betaald worden. Want als uw facturen niet meer (op tijd) betaald worden, dan heeft kunt u in de problemen komen. En dat terwijl u zich gewoon aan de afspraken heeft gehouden, en heeft geleverd volgens de afspraken.

Niet op tijd betalen komt steeds vaker voor

In een financieel onstabiele tijd als deze komt het helaas regelmatig voor dat bedrijven rekeningen niet op tijd betalen. Dit is erg vervelend. En het is dan ook zaak om een goede incasso partner te vinden die deze openstaande bedragen voor u kan incasseren. U kunt er zelf wel achteraan gaan, maar dit kost energie en tijd. En uw tijd is waardevol. Die waardevolle tijd kunt u dus maar beter investeren in de dingen waar u goed in bent. Het drijven van uw onderneming!

Inzicht in het proces bij goede incassobureaus

Een goed incassobureau achter de hand hebben is van vitaal belang voor uw organisatie. Het incassobureau houdt zich bezig met het incasseren van de openstaande rekeningen, en u krijgt uiteraard zelf inzicht in het proces. Belangrijk om te weten is incassobureaudat een goed bureau altijd zal proberen om de relatie met uw klant in tact te houden. U heeft dan wel een openstaande rekening, maar dat wil niet zeggen dat u de relatie compleet wilt opzeggen.

Steeds vaker wordt er voor het incassotraject gewerkt met incassobureau no cure no pay. Een model dat u ongetwijfeld bekend in de orden klinkt. De naam zegt het eigenlijk al. Het incassobureau doet het werk en krijgt betaald op het moment dat er resultaat behaald is. In veel gevallen zijn deze kosten overigens voor uw opdrachtgever. Het kan voor u als ondernemer dus zeker interessant zijn om dit uit te besteden. Geen omkijken, en het volledige bedrag gewoon betaald zodra de incasso procedure is afgerond.