Populaire materialen voor isolatie van de woning

Er zijn vele materialen te koop om vloeren, daken, gevels en andere delen van uw huis kunnen isoleren. Om zo energie te kunnen besparen. Isolatiematerialen werken door lucht buiten te sluiten. Zo werkt eigenlijk ieder isolatiemateriaal. De kwaliteit van de isolatie gaat sterk achteruit als de opgesloten lucht kan circuleren. Het isolatiemateriaal dient daarom luchtdicht te worden bewaard en getransporteerd.

R-waarde isolatiemateriaal belangrijk

Aan de buitenkant van isolatiemateriaal is vaak een zogenaamde R-waarde te vinden. Hiermee wordt de isolatie capaciteit aangegeven. Ook de dikte van het materiaal wordt hiermee aangegeven. Hoe hoger deze waarde is, hoe beter het materiaal zal isoleren. Andere eigenschappen van het materiaal spelen overigens ook een grote rol. Daarbij kunt u denken aan de sterke en het brandgedrag van het materiaal. Ook zaken die u als het goed is terug zou moeten vinden op de verpakking van het materiaal.

Glaswol populair isolatiemateriaal voor woningen

Het materiaal glaswol is een materiaal dat populair is als isolatiemateriaal. Ook is er steenwol. Glaswol wordt gemaakt van glasscherven. Steenwol wordt gemaakt van steen. Deze wollen worden vaak toegepast in spouwmuurisolatie en hebben een goede isolerende werken. Andere plekken waar de isolatie vaak wordt toegepast is het isoleren van daken of muren. Bij het verwerken van beide materialen is het belangrijk om altijd goed op te passen. Het kan zeer irriterend voor uw huid zijn om deze materialen zonder beschermende kleding (handschoenen) te dragen. Oppassen dus!

isolatie gereedschap

Naast glas- en steenwol zijn er ook andere isolerend materialen, deze zijn van synthetische aard. Een bekende is bijvoorbeeld Purschuim, waarschijnlijk bij u ook wel bekend. Doordat het materiaal synthetisch is kan het goed tegen water en is ook redelijk schimmelbestendig. Een interessante materiaal om mee te werken dus. De bussen kunnen in vrijwel iedere bouwmarkt worden aangeschaft tegen redelijke tarieven.

Uw energie rekening kan dalen door een goed uitgevoerde isolatie van uw woning

Het isoleren van uw woning kan ervoor zorgen dat uw energie rekening kan dalen. Zeker spouwmuurisolatie kan hiervoor zorg dragen. Het is dan ook belangrijk om hier aandacht aan te geven, veel woningen in Belgiƫ hebben namelijk nog een spouwmuur welke niet is voorzien van isolatiemateriaal. Hier zijn liggen grote kansen.