Ergens recht op wanneer een medische fout gemaakt is?

Doktoren hebben een lastige taak op zich. Ze moeten ervoor zorgen dat u beter wordt, of dat operaties goed worden uitgevoerd. Maar in sommige gevallen gaat er wel eens iets mis bij een operatie. Er wordt bijvoorbeeld iets verkeerds weggehaald of er wordt een foutje gemaakt. Dat is erg vervelend, en u bent daarvan het slachtoffer. We zullen niet zeggen dat medische fouten heel vaak voorkomen, maar toch gebeurd het wel eens. U kunt voor dergelijke fouten vaak een schadevergoeding medische fout ontvangen. Een vergoeding in de vorm van geld voor de geleden schade. Belangrijk is dat u direct actie onderneemt en dit niet laat voor wat het is.

Wat zijn mijn kansen op schadevergoeding?

Als u kans wilt maken op de schadevergoeding, is het belangrijk om met iemand samen te werken die weet hoe dit in zijn medische foutwerking gaat. Een letselschade advocaat is hierbij de juiste keuze. Deze letselschade advocaten weten precies wat er noodzakelijk is om een claim te hebben. Er moet worden bewezen dat het hier inderdaad om een medische misser of fout gaat, en dan kan er een schadevergoeding verschuldigd zijn. Het ziekenhuis of de dokter zijn hier meestal voor verzekerd. En vaak zal de advocaat de claim dus indienen bij de verzekering. Ook kan hij of zei hulp bieden bij het traject.

Wat kost een letselschade advocaat?

De kans is groot dat u denkt dat dit veel geld gaat kosten. Een advocaat is immers geen goedkope dienst om in te schakelen. Maar het hoeft zeker niet zo te zijn. Uiteraard zal de advocaat een vergoeding moeten krijgen. Maar de regering heeft toegestaan bij deze specifieke advocaten om een vergoeding te ontvangen bij het winnen van de zaak. Een zogenaamde no win no fee methode. Een methode die voor vrijwel alle andere advocaten in Nederland niet is toegestaan. De advocaat wordt dan door de verzekering betaald op het moment dat de schadevergoeding medische fout aan u wordt uitgekeerd.